返回列表 發帖
回復  x-wing

我是2期不確定是否跟3期一樣。
waichai 發表於 2018-5-21 20:39

想問下你係咪用返原本塊板(玻璃), 加裝2個門鉸, 裝返上去?

想問下你係咪用返原本塊板(玻璃), 加裝2個門鉸, 裝返上去?
Kar 發表於 2018-5-24 21:10

原裝交樓已經有門鉸可以打開的。

原裝交樓已經有門鉸可以打開的。
waichai 發表於 2018-5-24 21:28

因為我住3期係打唔開的, 而且見樓主x-wing 的相, 係用玻璃膠封死左, 原來都有門鉸係上面。

因為我住3期係打唔開的, 而且見樓主x-wing 的相, 係用玻璃膠封死左, 原來都有門鉸係上面。 ...
Kar 發表於 2018-5-24 21:32

應該是可以打開,你嚐試一下看看什麼地方阻塞左呢塊面導致打唔開。

多謝waichai師兄推薦9328德國寶抽油煙機,本人二期剛剛安裝完成. 拆除棄之收200,櫃內多些少地方放什物,外看美觀.師傅健談還教授其他電器的秘訣
淘寶集運 淘寶開箱  淘寶教學

多謝waichai師兄推薦9328德國寶抽油煙機,本人二期剛剛安裝完成. 拆除棄之收200,櫃內多些少地方放什物,外看 ...
copper 發表於 2018-5-28 19:03

希望幫到各位鄰居

我住一期,都想裝9328 德國寶,唔知需要任何改動嗎?

我住一期,都想裝9328 德國寶,唔知需要任何改動嗎?
cf330 發表於 2018-5-28 22:40

應該沒有需要改動,最重要量度好呎寸 (因為我住2期 D 單位),不確定是否跟你單位一樣。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 18# waichai

唔該曬啊!

我住一期,個師傅裝緊德國寶9428,我望了一下,抽油煙機上的板是梗的,沒有x-wing師兄那幅圖的鉸位,唉,原本想話裝德國寶,好似waichai師兄那樣放雜物,依家唔得,浪費左好多空間。大家都一期,間間都有d唔同!