返回列表 發帖

小心車位惡霸

大家小心三期R5X9 & R6X8 車位業主,超級無恥B6惡霸。

兩個幾月前想退租,佢口頭應承佐,但七天後收到電話話要收到正式書面先開始計兩個月通知期。
好,見佢玩野我們即用掛號信通知佢即日起計兩個月後退租。早幾日已開始聯絡佢約交收,佢一時唔接電話。接通了又話唔得閒到時先算...
其實我見佢在會所貼放租的車位一路租唔出,想盡量拖延我地的租約。今晚打電話俾佢又好快收線,唔肯出現。
由於我地仲有幾千元按金在他手,所以SMS佢話如今晚再不出現,會當佢欺詐報警。

之後先肯現身,但就粗口爛舌發爛...死拗話我6/4退租未夠兩個月通知期,一定要收埋7/4一天租金。但佢在會所貼出租寫住新租客可7/4/18起租!

唔想同呢條人渣再嘈,最後我地俾多一日租金

回復 1# TracyF
不如公開埋個車位號碼同個業主點稱呼啦(真人真事唔怕公開喎)你咁樣講完,又提醒唔到人

咁鬼惡?
菠蘿

真無品!又晤係多錢,影衰人格!

為嗰小小錢走歪路,金錢真比品格譽重要?
淘寶集運 淘寶開箱  淘寶教學

為嗰小小錢走歪路,金錢真比品格名譽重要?

回復  TracyF
不如公開埋個車位號碼同個業主點稱呼啦(真人真事唔怕公開喎)你咁樣講完,又提醒唔到人 ...
fccardriver 發表於 2018-4-7 01:56

個CHEAP精姓文

簽租約前本來講好4800,到簽嗰陣佢臨時話要5000元,仲要每個月俾多幾蚊俾佢識別是那個車位。人地一般是一個月按金一個月上期,佢堅持要收2個月按金一個月上期,雙方退租要兩個月通知期。當時車位緊張無辦法焗住租。
佢最蠢係無要求簽死約。又或者佢根本諗住買幾個車位短炒,有人接可2個月內叫租客走。租佐幾個月,我發現出面4600大把選擇,梗係退租啦。近兩個月佢有一個4500元都未租得出,而家我又要退租,佢發哂老脾乘機拖住唔俾我走!

我敢大個人都未見過咁強詞奪理的人。佢有無錢我唔知但肯定十分無品! 好在在大堂傾,中間我拉埋座堂禮賓一齊談判,其間職員都成日叫住佢咪大發脾氣。如果唔係有第3者佢未必肯俾返按金我。作為女性俾佢用粗口噴其實我都真係好慶,真係想報警或者搵律師告佢

為嗰小小錢走歪路,金錢真比品格譽重要?
Mamafufu 發表於 2018-4-7 17:50

座頭職員都話車位交收好簡單,一日租金好少錢住得名城都唔會至在個百幾蚊.....
呢個世界就是有啲咁CHEAP的人,尤其是這個大陸佬。
所以在此出帖提醒各位要小心,免得日後換來一肚氣